El Gran Recapte de Sant Fruitós aplega unes 400 caixes d’aliments

145
Imatge d'arxiu Gran Recapte de Sant Fruitós de Bages
Imatge d'arxiu Gran Recapte de Sant Fruitós de Bages

Càritas de Sant Fruitós de Bages calcula, amb les dades recollides aquesta setmana, que l’edició d’enguany d’el Gran Recapte d’aliments ha assolit la xifra de 388 caixes, dues banyeres grans i set de petites, però a les dades també se li han de sumar 250 litres de llet i sis bolquers que no estaven dins de les caixes comptabilitzades en el moment del recompte.

Aquest balanç recull les xifres dels supermercats BonÀrea, Consum, Carrefour, Dia i Llobet a través de les aportacions que han fet els particulars als establiments i plataformes disponibles.

Davant d’aquestes dades, des de Càritas valoren de forma molt positiva la campanya. Ferran Closas, president de l’entitat, ho explica i afegeix que tenen subsistències per a sis mesos:

Closas també remarca la feina del voluntari, que és cabdal per a que aquesta recollida sigui possible i que, assegura, “s’ha entregat al 100%”. Tot i així, l’entitat destaca que necessiten “més voluntaris joves que participin habitualment”, no només el dia del Gran Recapte.

Aquest “valor alimentari”, assegura Closas, “s’entrega cada quinze dies i de seguida es gasta“. És per això que prenen tanta importància les jornades solidaries com el Gran Recapte, ja que així poden aplegar suficients quilos d’aliments que llarga caducitat, com són la llet, els cereals cuits, les galetes i productes per als infants, entre d’altres. Així ho explica:

La campanya de recollida d’aliments a Catalunya ha igualat les xifres de l’any anterior aconseguint unes 4.300 tones d’aliments bàsics que, a partir d’ara, seran distribuits entre els col·lectius més desafavorits. El Banc d’Aliments ho ha xifrat en 27.000 voluntaris i 2.500 punts de recollida.