El govern municipal de Manresa es personarà com a acusació popular contra els autors de la baralla multitudinària i el sabotatge d’autobusos d’aquest passat cap de setmana a la ciutat

Arran d’aquests fets, l’Ajuntament va condemnar rotundament els fets.

 

També va deixar clar que les investigacions estan en curs des de la mateixa tarda de dissabte, quan es va produir la baralla.

D’una banda, dissabte hi va haver una baralla multitudinària en plena tarda al centre de Manresa. Per altra banda, diumenge a la nit, un altre grup de joves també va entrar a l’estació d’autobusos i en va apedregar alguns d’ells. L’alcalde, Marc Aloy i el regidor de seguretat ciutadana, Anjo Valentí, asseguraven ahir que la major part de les persones que van prendre part d’aquests fets eren menors d’edat.

I atribueixen, en el cas de la baralla, la causa a un motiu lleu, entre joves i nens, i que va desencadenar reaccions que considera desmesurades. Afegia i puntualitzava que és una baralla i no passa d’aquí. En aquest sentit, Aloy demanava, contundent, que es contextualitzin els fets i no s’amplifiquin: 

 

En aquest sentit, va criticar que s’hagin fet generalitzacions i faci creure que Manresa està en un estat d’inseguretat i decadència. Es referia a Junts, que també va fer declaracions ahir i va posar una altra cullerada. Va assegurar que també hi ha hagut alguns robatoris als comerços de la ciutat aquest passat cap de setmana. Per tot plegat, va dir que no es tracta de situacions casuals i aïllades. 

Des del govern també van anunciar que en les properes setmanes es reunirà de nou una taula de seguretat per analitzar la situació de Manresa. Ara bé, des del govern asseguren que les dades son objectives i que son positives respecte fa uns anys en matèria de seguretat.