El Govern i els ecologistes veuen amb optimisme la pròrroga a Iberpotash

189
Iberpotash

Que Iberpotash podrà seguir abocant al runam salí del Cogulló de Sallent un any més ja és una realitat. Però tant el Govern de la Generalitat de Catalunya com el grup ecologista MontSalat ho veuen com una oportunitat per reduir a poc a poc els abocaments tot i no aconseguir-ho en el termini establert.

De fet, la Delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, afirma que la resolució del jutge és una manera de donar sortida a la situació que plantejava l’empresa, que s’ha vist incapaç de complir la sentència en la seva totalitat. També diu que des de la Generalitat es va demanar a Iberpotash una proposta seriosa i que la resposta que van obtenir els va semblar “interessant”, ja que recollia com traurien la botjosa i amb quin termini:

Vilagrà també afegeix que la Generalitat en farà un seguiment i que també es crearà una comissió a nivell més local que vetlli pel compliment de les accions que recull el document.

Per la seva banda, la plataforma MontSalat admet que hagués preferit que Iberpotash hagués parat els abocaments a finals del mes de juny tal com estava estipulat, però creuen que sense aquesta fita no s’hagués aconseguit arribar fins aquí. De fet, el biòleg i membre activista de la plataforma, Jordi Badia, hi veu bones intencions:

Qui també hi està a favor són les CCOO que, com van anunciar, creuen que Iberpotash assegura llocs de treball. La CUP, en canvi, va lamentar la decisió perquè considera que l’empresa segueix actuant al marge de la legalitat.