D’aquesta manera, un total de 23 pobles canvien el seu estat d’emergència. La majoria són del Berguedà, però entre ells, s’hi han colat la Coma i la Pedra i Guixers, del Solsonès.

Mentrestant, la millora i el creixement de les reserves d’aigua als embassaments del conjunt del país, ha fet que el Govern comenci a valorar si aixeca restriccions.

En qualsevol cas, serà la setmana que ve quan el Govern estudiarà la situació dels pantans i decidirà si aixeca l’emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, aquí sí, després de les pluges de les darreres setmanes i que encara es podrien allargar durant els propers dies. En parlava el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort.

Tot i això, el que tenen clar des de la conselleria és que abans de fer cap canvi, posaran tots els possibles escenaris sobre la taula per evitar fer marxa enrere en els propers dies.

Segons l’últim balanç de l’Agència Catalana de l’Aigua, els pantans del sistema Ter-Llobregat tenen més de 130 hectòmetres cúbics d’aigua i estan al 22% de la seva capacitat.