El govern demana un estudi de viabilitat del tramvia del Bages

145

El govern ha demanat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, un estudi de viabilitat de quatre projectes de tramvia interurbans, entre els quals, el que es planteja construir al Bages. Les quatre xarxes tramviàries sumarien 279,5 quilòmetres de noves línies de transport públic.

Segons detalla el govern, els informes busquen valorar el potencial de les diverses xarxes tramviàries per afegir-les als planejaments territorials. En aquest sentit, es realitzarà una estimació del cost d’execució, la proposta d’explotació del servei i una anàlisi de la demanda potencial d’usuaris del servei.

En el cas del Tren-tramvia del Bages, el govern recorda que ja existeix un estudi informatiu de l’any 2009. Ara obre la porta a adaptar-lo i desenvolupar-lo amb el màxim grau de detall possible. S’analitzaran els dos ramals des de Manresa: un cap a Súria i l’altre cap a Sallent. Els dos s’utilitzen, en aquests moments, només pel transport de mercaderies.

Igualment, s’afegirà la connexió de Manresa amb el Nou Congost i Sant Joan de Vilatorrada. La longitud aproximada serà d’uns 38 km amb els següents trams: sistema urbà de Manresa a Sant Joan de Vilatorrada; ramal fins a Súria i ramal fins a Sallent i Berga. L’import de la licitació és de 75.800 euros.