El govern demana als catalans que no surtin del país

132
El president Quim Torra durant la roda de premsa de la nit del 12 de març.
El president Quim Torra durant la roda de premsa de la nit del 12 de març.

Petició de confinament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres al vespre el confinament de Catalunya per evitar que el sistema sanitari col·lapsi. En aquesta línia, Torra ha demanat al govern espanyol que limiti l’accés a Catalunya tancant ports, aeroports i vies ferroviàries.

El president de la Generalitat, Quim Torra

En aquesta línia, el president Torra ha assegurat que els serveis d’emergència que pengen de la Generalitat estan llestos per confinar el país. A més, ha apuntat que l’estat d’alarma que proclamarà el govern espanyol demà pot ajudar en la petició del Govern a l’executiu de Pedro Sánchez.

Tot plegat ho ha fet en una compareixença sense mitjans on ha instat als catalans a evitar viatges i activitats que no siguin imprescindibles.

Tancament dels bars

Avui al vespre, a més, el Govern ha adoptat noves mesures. Entre elles en destaca el tancament de bars i restaurants a partir d’avui a les 12 de la nit que s’han sumat a les ja anunciades: les estacions d’esquí, les instal·lacions esportives i gimnasos; i els cinemes, teatres i sales de festa.

A més, a partir d’ara no es podrà vetllar el cos d’algú que hagi mort a causa del COVID-19 en instal·lacions públiques.