El govern de Sant Fruitós de Bages presenta un pressupost de més d’onze milions i mig d’euros per a l’any 2020

153
Ajuntament Sant Fruitós de Bages
Ajuntament Sant Fruitós de Bages

L’equip de govern el preveu portar a ple durant el mes de desembre

El govern municipal de Sant Fruitós portarà a votació, en un ple extraordinari aquest mes de desembre, un pressupost que ascendeix a 11,5 milions d’euros, un 8,87% superior al d’aquest 2019. En la proposta destaca l’increment en les millores en els equipaments municipals, alhora que es mantenen els serveis.

S’augmenten les inversions un 24,29% respecte el 2019, arribant als 2.770.875 euros. En aquest sentit, cal destacar la construcció del nou pavelló d’esports i la urbanització del seu entorn, el nou Casal d’Entitats, la reforma de la primera planta del nou museu, així com les actuacions de modernització i enllumenat de polígons, entre d’altres.

L’apartat destinat a les transferències corrents, augmenta un 4,2%, quedant en 462.958 euros. Des del govern es vol ampliar les subvencions i convenis amb les entitats i associacions del municipi.

Pel què fa a les despeses ordinàries, el pressupost serà de 3.388.278,63 euros, un 1,36 % inferior en comparació a l’exercici passat, permetent prestar els serveis i béns corrents de forma més econòmica.

En relació a la previsió de despeses de personal, s’incrementarà un 9,84% per l’augment obligat que preveu la llei. També és degut, entre d’altres, a la contractació de nous agents cívics, personal de la Policia Local, un tècnic de patrimoni i un de medi ambient.

El pressupost presentat es manté en la línia d’augmentar les inversions, reduir la despesa corrent i millorar els serveis i convenis amb les entitats. L’equip de govern ja ha mantingut dues reunions amb els regidors dels grups a l’oposició per tractar el tema pressupostari, en les quals no s’ha manifestat cap objecció que faci preveure que no es pugui portar el projecte a un ple extraordinari a finals d’aquest any.