Així ha anunciat el president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, el paquet de mesures que entraran en funcionament aquesta matinada.

Al tancament perimetral del país l’acompanyen la pròrroga del tancament de la restauració i l’ordre de tancar centres comercials i teatres. Tampoc es podran fer extraescolars ni concerts, ja sigui en espais tancats o a l’aire lliure.

El confinament municipal començarà el divendres a les 6 de la tarda i acabarà el dilluns a les 6 del matí. Això sí, hi haurà excepcions si està ben justificat. És el cas dels desplaçaments laborals o per anar a algun centre d’assistència mèdica. La consellera de presidència, Meritxell Budó, també explicava que es faran excepcions per desplaçaments dins d’una mateixa comarca durant aquest cap de setmana si és per anar al cementiri.

L’aturada social, com l’ha anomenat la Generalitat, també buscarà impulsar el teletreball i demana reduir l’assistència presencial. En aquesta línia, també les escoles aplicaran l’ensenyament al Batxillerat i a la Formació Professional.

La Generalitat també ha decidit tancar els centres comercials i només podran obrir les botigues dedicades a la venta d’alimentació o productes d’higiene. Aquests comerços, però, hauran de ser de menys de 800 metres quadrats i l’aforament quedarà limitat al 30%. Budó especificava quins comerços poden estar oberts.

 

El sector que patirà un tancament total serà el de la cultura. La Generalitat ha suspès totes les activitats escèniques i musicals, és a dir teatres, concerts i cinemes. Les biblioteques, sales d’exposicions i galeries d’art, però, quedaran obertes.

En el cas dels esports, només podran obrir els centres de tecnificació i els que hagin d’acollir competicions professionals estatals o internacionals.

En quant a l’activitat esportiva individual, com pot ser córrer o anar en bicicleta, no es podrà fer fora del terme municipal mentre duri el confinament.