El festival de circ al carrer de Collsuspina sempre ha tingut molt present la consciència social a l’hora de treballar, ara han començat un projecte d’inserció social amb el circ com a element principal, va destinat a joves de diferents centres de la Garrotxa. Xavi Vinuesa és el director de l’entitat organitzadora.

La iniciativa ha nascut de la col·laboració amb la Cooperativa Suara,  l’ajuntament d’Olot i la colla castellera del poble. Durant els propers mesos treballaran amb diferents grups amb el circ com a eina d’inserció.

Per Acabar el curs, el proper 21 d’agost els participants al projecte vindran a Collsuspina per actuar al festival de circ al carrer.

Precisament el Gira-Circ torna aquest agost a la normalitat després de dos anys afectat per la pandèmia. El festival recupera dos dies de Circ a Collsuspina amb diferents espectacles de carrer. Xavi Vinuesa explica que volen recuperar l’esperit del Gira-Circ després d’una etapa complicada a causa de la Covid-19.

La festa del circ del Moianès arribarà a la setena edició mantenint trets distintius del projecte, combinat companyies de renom amb companyies novells i del territori. De les 10  actuacions del festival 8 seran gratuïtes i dues tindran un preu simbòlic.

Food Truks i una fira d’artesania acompanyarà espectacles de malabars circ i pallassos durant tot el cap de setmana del 20 i 21 d’agost a Collsuspina. 

Fotografia: giracirc.cat actuació del festival del 2019