El Geoparc de la Catalunya Central forma guies per millorar l’oferta turística

138

Unes quinze persones han assistit a una formació telemàtica per a esdevenir guies acreditats del Geoparc UNESCO de la Catalunya Central. L’objectiu d’aquesta formació és millorar l’oferta turística i transmetre els valors geològics que té el territori. Els participants han conegut de primera mà els diferents elements geològics, patrimonials, naturals, històrics i culturals del Geoparc. La formació teòrica és telemàtica i s’espera que la pràctica, el treball de camp, es pugui fer de cara al 2021.

És la primera vegada que es fa una formació d’aquesta envergadura. Sempre s’havien fet formacions d’una jornada. Ara, en canvi, s’ha apostat per fer un curs sencer amb diverses formacions que s’han vist modificades per la pandèmia. Fer les formacions virtuals no és el més ideal. Ho explica el director científic del Geoparc, Ferran Climent, en declaracions a Ona Bages.

 

De moment, s’ha completat 22 hores de formació en sis dies.

El perfil dels futurs guies del Geoparc són professionals d’empreses turístiques i de guiatge de la Catalunya Central. Molts d’ells amb formació prèvia com a guies. Per Climent, això ha de tenir un guía del Geoparc.

 

 

L’objectiu també és el d’explicar millor als turistes la importància del valor patrimonial i geològic que té el Geoparc per Catalunya. Les sessions han començat aquesta setmana i si els participants assisteixen a un 80% de les sessions, a més de superar una prova que demostri l’aprenentatge adquirit, s’acreditaran com a guies oficials del Geoparc de la Catalunya Central.