Manresa encara la recta final d’unes obres que volen convertir l’antic col·legi Sant Ignasi en el futur Museu del Barroc de Catalunya. Amb aquest objectiu treballa l’ajuntament de Manresa que vol tenir finalitzades les obres a finals del 2023.

Amb aquestes obres la ciutat recupera patrimoni a través d’un equipament cultural i en el Centre Històric, concretament al barri de les escodines. Per altra banda, la pandèmia i la falta de subministraments han afectat els treballs i han fet retardar l’obertura de l’equipament, que estava prevista a principis del 2023, fins a finals d’any. Amb una inversió de 8 MEUR, el 65% subvencionats per administracions superiors -Generalitat, Estat i fons europeus-, l’equipament ha de servir per projectar la ciutat. Així en parla l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Tot això donarà una projecció a la ciutat també aprofitant els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat. Ara, el futur Museu del Barroc de Catalunya afronta ja l’última fase d’obres, que inclou els acabats interiors, les instal·lacions i la museïtzació de l’equipament.

Amb aquesta intervenció, al bell mig del centre històric, Manresa guanya un equipament cultural de primer ordre al país.