Navàs té escrit el seu futur educatiu amb la integració dels centres públics i privats del municipi de cara a l’inici del curs vinent. Ara bé, cal que es concreti el model que integrarà la fusió de l‘Escola Diocesana i el Col·legi Sant Josep, els quals passaran a formar part de la xarxa pública. En aquest sentit, i segons ha avançat el Regió 7, el pròxim 8 de novembre es reunirà la mesa que ha de concretar aquest model.

Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar el passat estiu la creació d’una taula de diàleg local per a planificar el futur educatiu al poble. Tot plegat va amb una mica de retard per bé que les eleccions del febrer passat i els canvis que viu el Bisbat de Solsona, el propietari de l’Escola Diocesana, han fet endarrerir els processos. De moment, Ajuntament, Departament d’educació i direcció dels centres han signat un preacord per integrar fusionar les escoles i integrar-les al model públic. Ara, cal refermar-lo i concretar-lo.

L’Ajuntament de Navàs, mitjançant el seu alcalde, ha expressat la preocupació pel retard i també perquè l’adquisició dels equipaments dels centres concertats que passaran a ser públics encara no s’ha concretat com fer-la. Quan tot es determini, el municipi tindrà una oferta formativa 100% pública en totes les etapes educatives.