La Federació Espanyola de Futbol ha anunciat que tots els partits no professionals d’àmbit estatal queden suspesos durant dues setmanes arran del Coronavirus. Això afecta directament als equips de la nostra comarca com el Centre d’Esports Manresa i el Manresa de Futbol Sala que disputen competicions nacionals. Però, a banda d’això, la Federació Catalana de futbol també suspendrà totes les activitats territorials, segons recomanacions de la mateixa Federació Espanyola.

D’aquesta manera, els partits de futbol amateur a Catalunya queden suspesos, com a mínim, les dues pròximes setmanes. Les categories inferiors de formació també veuran suspeses les activitats del cap de setmana.

El bàsquet també s’hi suma

Fa uns minuts, la Federació Catalana de bàsquetbol també ha anunciat que suspèn tota la activitat fins a nova ordre arran del Coronavirus. Segons afirma en el seu comunicat ” la Federació pren aquesta decisició tot seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) de la Generalitat de Catalunya, de les autoritats competents i després de valorar-ho entre els clubs i la directiva federativa; revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica per coronavirus SARS-CoV-2.”

En aquest sentit, ahir a última hora també s’hi va afegir el bàsquet professional amb la suspensió de la Lliga Endesa – on hi juga el Baxi Manresa – durant les dues pròximes jornades. També s’ha suspès l’NBA perquè un jugador dels Utah Jazz hauria donat positiu per Coronavirus.

El Govern adopta noves mesures

A banda de la suspensió de partits de futbol no professional, el Govern de la Generalitat ha adoptat noves mesures per contenir el Coronavirus, també en el món de l’Esport. Segons ha explicat Quim Torra aquest migdia en roda de premsa, es prohibeixen “les aglomeracions de més de 1.000 persones. Els actes en espais tancats de menys d’un miler d’assistents es podran celebrar només si s’ocupa un terç de l’aforament”, segons apuntava el mateix Torra.

Aquestes mesures no només afecten el futbol. A Súria, aquest pròxim cap de setmana estava prevista la celebració d’una nova edició del 4×4 de Les Comes. Un esdeveniment que també ha quedat suspès, així com l’INTER IES de Manresa previst pel pròxim 17 de març. També se suspèn la IV Cursa de la dona de Manresa. La previsió és que en els propers dies també s’anul·in partits no professionals de bàsquet, handbol i voleibol, entre d’altres disciplines a Catalunya. Seguirem ampliant.