El funicular de la Santa Cova torna a Montserrat, després de més dos anys a Itàlia en reparacions

254

L’aparell s’havia enviat a Itàlia per renovar-lo i la previsió era posar-lo en marxa per Setmana Santa, però la pandèmia en va retardar els treballs i, finalment, no va ser fins ahir que el funicular ja va tornar a unir el santuari amb la capella on, segons diu la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Mare de Déu. 

La capacitat del renovat aparell continua sent la mateixa: unes 40 persones, però ara els passatgers guanyaran en comoditat i seguretat. Segons ha explicat el president d’FGC, Ricard Font:

El funicular de la Santa Cova permet accedir des de la zona del santuari fins a molt a prop de la cova on, segons diu la tradició, es va trobar la mare de Déu de Montserrat. Recorre un traçat de 262 metres i supera un desnivell de 118 metres.

La renovació del funicular arriba en un moment complicat per a Montserrat. El monestir espera rebre la meitat de turistes aquest estiu per culpa de la covid-19. Per això, segons Font, la posada en marxa de l’aparell és una “manera de donar un missatge positiu: aquí no s’atura res”.