El Frikibingo de Sallent s’adapta per combatre les violències masclistes

85

L’espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent va acollir la setmana passada l’estrena del Frikibingo Rosie, un format dedicat als alumnes de secundària per combatre les violències masclistes. L’objectiu és proporcionar eines al jovent per reflexionar sobre la música des d’una perspectiva de gènere. També es vol prevenir actituds i estereotips sexistes.

Tot i ser un Frikibingo particular, aquest va mantenir la seva essència: no van faltar els gomets, els cartons, la música ni tampoc les sorpreses. La primera part de l’espectacle va consistir en un joc a través d’una aplicació mòbil en què els joves havien de reflexionar sobre violències masclistes. Després va ser el torn del clàssic Frikibingo, però amb una selecció de temes musicals que feien reflexionar sobre el contingut sexista de les seves lletres.

El Frikibingo Rosie és una coproducció de Frikibingo i Fàbrica Vella que ha vist la llum després de mesos de treball, amb l’ajuda de l’Institut Llobregat de Sallent i el propi Ajuntament. L’espectacle es va dissenyar, inicialment, per l’alumnat de 12 a 18 anys. Es tracta d’una proposta original i engrescadora, que permet abordar la coeducació des d’una vessant més lúdica.

El Frikibingo és una proposta normalment associada a la festa i la bogeria, però amb aquest format s’ha reconvertit en una activitat educativa, que combina diversió i reflexió sobre una temàtica important en la societat. Segons els seus creadors, aquest format va adreçat a un públic que està acabant de formar una identitat personal. Per això és una eina tan important per poder educar.