El fred s’intensificarà a partir de divendres

129

Les temperatures han tornat a anar a la baixa clarament en aquest inici de setmana, però compte, ja que això tan sols és l’inici. Avui les mínimes s’han situat fins a -4.0º C a Súria, -3.0º C a Sallent, -2.0º C al Serrat de Castellnou a Santpedor i a Sant Fruitós. Esperem núvols baixos per aquest matí i migdia que frenaran força les temperatures màximes i se situaran entre els 7 i els 9º C en general, puntualment 10 o 11º C als punts més baixos de la comarca (zona sud-est). A la tarda aquests núvols tindran tendència a dispersar-se però no desapareixeran del tot i esperem novament una nit i matinada força fredes amb glaçades generalitzades a la comarca.

Ens llevarem demà amb valors de temperatura d’entre -1 a -3ºC a la comarca i tindrem alguns núvols baixos de bon matí que desapareixeran a mig matí. Les màximes es mouran entre els 8 i els 11º C al Bages amb força sol a la tarda.

El fred contundent arribarà de cara a divendres amb l’arribada d’un front fred que portarà núvols de nord a sud entre el matí i el migdia amb la possibilitat d’alguna petita volva a l’est i nord de la comarca, anecdòtic. El més destacable serà l’ambient molt fred que ens envairà a partir de llavors amb temperatures màximes que amb prou feines superaran els 4 o 5º C al Pla de Bages, més baixes a partir dels 400 o 500m de cota amb una mica de vent de mestral (nord-oest) que reforçarà la fredor, Fred ben viu!, fred que es mantindrà tot el cap de setmana amb temperatures mínimes d’entre -4 i -7ºC i màximes d’entre 4 i 7ºC a la major part de la comarca.

Foto: doble parheli observat des del Serrat de Castellnou aquest dilluns. És un fenomen òptic causat per la refracció de la llum solar a través d’una gran quantitat de partícules de gel que formen determinats tipus de núvols alts, en aquest cas cirroestrats.