El Fòrum de la Catalunya Central està organitzant un gran acte de suport a la minera pel proper 13 maig al Pavelló esportiu del Nou Congost de Manresa. La idea és defensar els llocs de treball que genera la mineria i que consideren amenaçats per l’imminent prohibició, per sentència judicial, de seguir abocant runam salí a la muntanya del Cogulló de Sallent.

Iberpotash havia previst traslladar l’activitat de Sallent a Súria a través d’unes instal·lacions que, des de fa dies, es sap que no estaran a punt pel juliol. És per això que des del Fòrum, igual que fa unes setmanes van fer treballadors de la mina i membres de la CGT en una concentració a Barcelona, exigeixen a les autoritats una pròrroga de la data establerta com a límit per abocar al Cogulló, almenys fins que s’hagi construït la rampa que ha de permetre traslladar l’activitat a Súria. El dia de l’acte, de fet, es volen donar a conèixer les mesures que des d’Iberpotash s’han posat sobre la taula per poder mantenir els llocs de treball. Tot i que el punt central és el manteniment dels llocs de treball de la mineria, des del Fòrum es vol impulsar una projecte miner per la Catalunya Central que sigui referent arreu, i que no deixi de banda el medi ambient.

L’acte del dia 13 s’organitza amb la voluntat de recollir firmes, però anirà acompanyat d’activitats lúdiques de les quals els assistents podran gaudir des de les 16h fins les 21h. El Fòrum de la Catalunya Central, organitzador de l’esdeveniment, està format per les entitats i institucions Caixa Bank, Cambra de Comerç de Manresa, Catalunya Banc, Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa, Fundació privada per al foment de l’economia i el marketing a Catalunya, Gremi de Constructors d’Obres de Manresa i Comarca, Joves Empresaris de la Catalunya Central, Manresa+Comerç, Patronal Metal·lúrgica del Bages, PIMEC, ProMineria i Rotary Club.