L’incendi de Sant Fruitós, provocat per una burilla de cigarro

259
Foc a Sant Fruitós de Bages
Foc a Sant Fruitós de Bages

Una burilla de cigarro va provocar l’incendi d’ahir dijous a la tarda a Sant Fruitós de Bages. Així ho va informar el Cap de l’Àrea Bàsica d’Agents Rurals del Bages, Quico Ribera.

Unes 100 hectàrees de terreny agrícola van cremar ahir a l’incendi, segons va informar Bombers en una compareixença als mitjans. Fins a unes 48 dotacions terrestres i 10 d’aèries van actuar per apagar el foc. 100 veïns del barri de la Rosaleda van ser evacuats i una trentena dels quals es van refugiar al pavelló poliesportiu i a la residència d’avis; i els usuaris de les piscines de Sant Fruitós també van haver de marxar per si calia agafar l’aigua. El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, explicava en una compareixença amb els mitjans un cop controlat l’incendi, que l’onada de calor que pateix el país és molt intensa i tothom ha d’extremar precaucions.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, posava èmfasi en com de ràpid s’havia expandit el foc i destacava l’eficiència dels cossos de seguretat.

El foc va obligar a tallar tots els accessos a Sant Fruitós de Bages, generant grans embussos a les rodalies del poble i de Manresa. Sobretot a la C-16 i a la C-25.
L’incendi va començar a quarts de 4 de la tarda i es va apagar cap a les 9 del vespre aproximadament. S’hi van desplaçar Bombers, Policia Local de Sant Fruitós, Policia Local de Sallent, de Sant Joan de Vilatorrada, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, ADF Pla de Bages, el SEM i Protecció Civil.
Des de Ràdio Sant Fruitós, juntament amb OnaBages, vam procurar informar amb la màxima eficiència que ens va ser possible, a través de les xarxes socials, el web i fent connexions en directe per antena. Volem agrair a tots els oients i seguidors el suport que vam rebre amb la informació que ens anàveu enviant. Feu que la ràdio municipal i el periodisme de proximitat tingui sentit!

ARTICLE D’AHIR AL VESPRE DE L’INCENDI UN COP CONTROLAT.

Els 100 veïns del barri de la Rosaleda que han sigut evacuats al pavelló poliesportiu i la residència d’avis  a causa de l’incendi originat aquesta tarda a Sant Fruitós de Bages, ja poden tornar als seus domicilis. A hores d’ara els bombers tenen el foc, que s’estava desplaçant en direcció Sallent, en fase de control. Segons ha informat el Cap de l’Àrea Bàsica d’Agents Rurals del Bages, Quico Ribera, l’incendi hauria estat provocat per una cigarreta.

Podeu veure més fotografies al facebook de Ràdio Sant Fruitós.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, ha explicat en una compareixença amb els mitjans que l’origen del foc, que ha cremat unes 100 hectàrees de vegetació agrícola, podria haver estat una burilla de cigarro, segons han informat els agents rurals. Gendrau també ha destacat que l’onada de calor que pateix el país és molt intensa i tothom ha d’extremar precaucions.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha posat èmfasi en com de ràpid s’ha expandit el foc i la rapidesa i eficiència dels cossos de seguretat.

Embussos a les carreteres

El foc ha obligat a tallar tots els accessos a Sant Fruitós de Bages, generant grans embussos a les rodalies del poble i de Manresa. Ha sigut sobretot el cas de la C-16 -que ha obert peatges- i la C-25. Les autoritats ja han anunciat, però, que s’estan reobrint les carreteres.

L’incendi ha començat a quarts de 4 de la tarda i encara està actiu. S’hi han desplaçat Bombers, Policia Local de Sant Fruitós, Policia Local de Sallent, de Sant Joan de Vilatorrada, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, ADF Pla de Bages, el SEM i Protecció Civil.

Pots seguir el minut a minut de l’incendi a través del twitter d’Ona Bages.

Ona Bages va seguir al minut l’incendi a través de twitter. Podeu veure més fotografies al facebook de Ràdio Sant Fruitós.