El foc d’Artés controlat però amb 250 hectàrees cremades

132

Bombers i Agents Rurals de la comarca del Bages i el Moianès encara treballen en l’incendi Artés. La previsió dels bombers era poder tenir el foc estabilitzat aquesta nit i s’ha treballat amb intensitat durant la nit i matinada però la realitat és que avui diumenge el foc no està encara estabilitzat, tot i que evoluciona bé. A primera hora del matí s’han afegit a les tasques d’extinció quatre helicòpters bombarders.

Segons ha explicat Juli Gendrau, director general de prevenció, extinció d’incendis i Salvaments, els bombers treballen en una superfície d’unes 300 hectàrees, encara que això no vol dir que tota aquesta àrea estigui cremada. De fet, segons els Agents Rurals, s’han cremat unes 250 hectàrees.. Al llarg del dissabte, 21 mitjans aeris i 71 terrestres dels bombers, 140 voluntaris de 50 ADF, i 19 patrulles del Cos dels Mossos d’Esquadra han treballat per aturar el foc que s’havia declarat al matí a Artés.

Fins ara, i segons informacions del Cos de Mossos d’Esquadra, s’han desallotjat 12 masies i la casa de colònies Els Clapers amb 51 nens i 7 monitors. Segons ens va explicar un veí d’Artés, Xavier Sala, van cremar-se 3 cases però sense danys humans.  En total s’han evacuat unes 200 persones.