El Festival TEST es torna a plantar a Santa Maria d’Oló i Avinyó per les festes de Nadal

236

I.A.I.A. de la Companyia La Mariona

Els espectacles es van haver d’ajornar a causa de la Covid

Segon intent per portar les obres de teatre definides com a intenses, properes i de curta durada. Les restriccions adoptades a l’octubre i novembre a causa del repunt de contagis de la segona onada van obligar a ajornar 8 parades d’aquest festival itinerant: Navàs, Artés, Oló, Sant Salvador de Guardiola, Sallent, Sant Feliu i Avinyó.

A més, la pandèmia ha forçat als artistes a adaptar algunes característiques de les obres del festival com són el contacte o les exhibicions en recintes petits i propers. Malgrat tot, Quim Moya, director artístic del TEST, ha assegurat que les representacions “continuen mantenint la intensitat i una quantitat limitada de públic”.

Ara, coincidint amb les festes de Nadal, el TEST es plantarà a Avinyó el dia 27 de desembre i a Santa Maria d’Oló el 3 de gener. A la població bagenca, la representació es farà a la sala del Catalunya a les 6 de la tarda. L’entrada és gratuïta però és obligatori fer reserva prèvia al Centre Cívic de Can Tutó.

Per la seva banda, la població del Moianès té programats 3 espectacles de curta durada que es representaran a l’Espai Hemalosa a 2/4 de 7 amb un aforament limitat. El primer, “Mala Peça” és una comèdia que reflexiona sobre el costat ocult del poder. Seguidament una altra comèdia, “I.A.I.A.”, basada en un futur sense àvies. Finalment, l’espectacle “Filar”, combinarà la dansa amb les titelles i el vídeo mapping.

La cinquena edició del Festival Test acabarà fent parada a 13 pobles

El festival prové de la xarxa de creació Testimoni Escènic que va lligada a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó. Aquesta xarxa planteja unes convocatòries de suport a la creació escènica on hi participen actualment 13 pobles. 11 municipis pertanyen al Bages, però també compta amb un del Berguedà, Gironella; i un del Moianès, que és el tast que es farà diumenge 3 de gener a Santa Maria d’Oló.

Impulsa:                                              Amb el suport: