El Festival Stagnum presenta una nova edició marcada per la celebració de la XX Bachiana i la cerca de nous públics.

Ahir el Monestir de l’Estany va acollir la presentació del Festival Stagnum, enguany les 5 actuacions es faran al claustre del monestir. Un dels plats forts del festival serà la XX Bachiana amb l’estrena de “Dit de drap” una proposta que combina la música de Bach amb arts escèniques. El festival s’ha fixat l’objectiu d’anar un pas més enllà i programar diferents disciplines artístiques, el cric i els pallasos són la novetat d’enguany. David Cid director del festival explicava que volen atreure nous públics. 

El festival compta amb un escenari únic, el claustre romànic del monestir de l’Estany, Josep Maria Riba, representant del bisbat de Vic explicava perquè recolzen un festival com Stagnum.

L’Stagnum permetrà veure fins a tres estrenes aquest any, Salvador Tresserra, alcalde de l’Estany, valorava el que significa pel municipi poder organitzar un festival com aquest en un micropoble.

El 22 de juliol Gerard Horta i Marc Egea obriran el festival amb “Les pedres s’aixequen patint” una proposta que combina música i poesia.