El Festival Solidari de Santpedor arriba a la XXIa edició

137
Cartell del Festival Solidari de Santpedor del 2019.
Cartell del Festival Solidari de Santpedor del 2019.

L’Institut IES D’Auro de Santpedor celebrarà divendres la vint-i-unena edició del Festival Solidari. Tots els beneficis aniran destinats a l’escola Anna de Madagascar a través de la ONG PROIDE, com s’ha fet des de la primera edició.

L’institut IES d’Auro organitzarà per vint-i-unena vegada el Festival Solidari. Serà divendres a partir de les 9 del vespre a la sala Cal Llovet, . Es tracta d’un festival organitzat pels delegats de l’IES D’Auro que compta amb actuacions dels alumnes de l’institut.

El Festival arriba als vint-i-un anys seguint el mateix format de sempre: els alumnes prepararan diversos espectacles que representaran a l’escenari. Com cada any, també, l’institut destinarà a l’escola Anna de Madagascar tots els beneficis a través de PROIDE. Aquesta edició, però, comptarà amb la participació del músic David Uclé, una novetat respecte als altres anys. Els preus de l’entrada són de 3€ anticipada i 5€ a taquilla el mateix divendres.

PROIDE, que vol dir Promoció i Desenvolupament, és una fundació que van néixer l’any 1992 i que té com a objectiu garantir l’educació a països empobrits a l’Àfrica, l’Àmerica llatina i a l’Orient Mitjà. La primera col·laboració entre la Fundació i l’institut va ser al curs 1996/97. Els alumnes van representar una obra de teatre per guanyar diners per a beques a Madagascar. El primer Festival Solidari es va organitzar de manera puntual, però l’any següent van decidir que no havia de ser un fet esporàdic i des de llavors l’han organitzat cada any.