La tercera edició del festival Itinera aplega 18.000 espectadors en més de 200 concerts celebrats en micropobles de tot Catalunya. Ahir al vespre el músic sard Davide Caus va tancar el festival a l’Església de Santa Maria de Miralles, a l’Anoia. D’aquesta manera es volia fer visible l’agermanament d’Itinera i Micropobles amb projectes culturals de Sardenya i Occitània iniciat aquest any. Aquesta ha estat una tercera edició d’Itinera marcada per la consolidació del projecte entre els pobles més petits del país. Agnès Fort és programadora del festival.

Sobretot es consolida la possibilitat d’acostar formacions professionals d’estils que no solen estar a l’abast dels micropobles, sigui per falta infraestructura o mitjans per a programar-los. Marcel Marata és el director d’Itinera.

A més a més, aquest any La iniciativa també s’ha expandit al País Valencià, les Illes Balears i Castella la Manxa. També s’han estrenat una quinzena de projectes musicals amb segell Itinera, entre els quals s’hi troben noms com J.J White i Mayelen Fouler o Joan Chamorro amb Èlia Bastida i Josep Traver.

Ara el certamen donarà pas al “Itinera en veu de dona”. Fins a finals d’any diferents artistes emergents del país actuaran en els pobles més petits de Catalunya.