El festival Clam torna amb una programació adaptada a la situació actual i amb els joves com a protagonistes

180
Pla general dels organitzadors en la presentació del festival CLAM

El festival Clam torna amb una programació adaptada a la situació actual i amb els joves com a protagonistes. Aquesta edició tindrà tres escenaris com són Navarcles, Manresa i Sant Fruitós de Bages. 

Des del Clam destaquen que aquest any ja es podran fer actes presencials i que també els convinaran amb l’online. De fet, la presentació es farà als cinemes bages centre. Des de l’organització, el director del CLAM, Serafí Vallecillos, ha assegurat que cal aprofitar la nova aposta en línia “per arribar a nous públics”. De fet, insisteix que “El CLAM s’ha de viure i és molt important el contacte amb el públic.

De fet, és una edició on els joves hi tenen un pes molt important. Ha nascut: el CLAM Jove. Segons ha explicat el director, la iniciativa està pensada i organitzada per un grup de joves. Segons una de les impulsores, Aina Álvarez, aquesta nova secció tindrà com a eix temàtic la comunitat LGTBIQ+ perquè diu que necessita una major visibilitat. 

El nou cicle comptarà amb una taula rodona que du com a títol ‘Transsexualitat: realitat i perspectives’, l’exposició ‘Infinites’, que pretén reflexionar sobre les identitats de gènere; i quatre projeccions presencials. El darrer dels visionats, el llargmetratge ‘A Stormy Night’, a més comptarà amb la presència del seu director, David Moragas.

El festival de 2021 es perllongarà fins al 9 de maig i tindrà tres seus. A Navarcles i Manresa enguany s’hi afegirà Sant Fruitós de Bages com a seu convidada, que ja ho havia de fer l’any passat. 

La seva alcaldessa, Àdria Mazcuñán, ha subratllat l’oportunitat que pot ser per a ells les projeccions al Casal Cultural. “No només pels santfruitosencs i santfruitosenques, sinó que el Bages guanyi una nova sala de cinema”, ha assegurat.

El CLAM, que arrencarà el dia 30, ho farà amb una inauguració presencial i l’estrena del film protagonitzat per Johnny Depp, ‘El fotógrafo de Minimata, que s’estrenarà aquell mateix divendres arreu de l’Estat. S’inclou en la secció ‘Pantalla oberta’, que en aquesta edició comptarà amb altres llargmetratges recentment estrenats com ‘Supernova’ de Harry Macqueen o també ‘Radiacions’ de Judith Colell.

Enguany, el Premi Pere Casaldàliga s’atorgarà a l’associació LLIGAM, fundada l’any 1992 a Barcelona, que treballa per a la reinserció social amb l’objectiu de donar atenció residencial i socioeducativa a dones sense suport familiar o social, i en situació greu o en risc d’exclusió.