Aquesta tarda, a dos quarts de vuit del vespre, l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles rebrà la visita dels cineastes Sílvia Munt, Marcel Barrena i Celia Rico. 

Seran els encarregats de protagonitzar la taula rodona Cinema i compromís. Una taula que moderarà la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Judith Colell, que explicava fa uns dies a l’espai de l’entrevista de la Central que es tractarien temes com…

Un cop acabi la tertúlia, arrencarà la projecció de Las buenas compañías, el darrer film de Sílvia Munt. Una pel·lícula que parla de l’activisme feminista i els canvis polítics i socials de finals dels setanta de la mà de dues joves que estan construint la seva identitat. Sílvia Munt també va passar per La Central i va explicar que la pel·lícula té trets autobiogràfics, sobretot pel que fa a les traves que hi havia en aquella època perquè noies joves i no tan joves poguessin avortar. En aquest sentit, va dir que el cinema era una eina molt potent per poder explciar aquestes coses: 

Munt també rebrà el premi d’honor, però serà dissabte, a la gala d’entrega dels Premis Clam 2023. En aquesta gal·la també es lliurarà, per exemple, el premi al millor curt del festival, que serà per La herida Lumninosa, de Christian Avilés, a qui acaben de nominar als Oscars europeus, els European Film Awards. I diumenge, la gala de clausura portarà implícita un dels moments més emocionants del festival amb la projecció del film “La Memoria Infinita”. Un documental que segueix la vida d’un matrimoni que s’està apagant per culpa de l’Alzheimer d’ell. Esteve Soler explicava a La Central per què van decidir que seria la pel·lícula que tancaria el festival. 

Serà a les 6 de la tarda i amb això es donarà per acabat el Festival Clam 2023.