El fenòmen únic al Bages, el sol penetrant per la Roca Forada de Montserrat, està al caure

185

Castellbell i el vilar ja ho té tot a punt per veure, un any més, com la natura regala un espectacle visual únic entre el sol i la muntanya de Montserrat.

Sota el nom, Flor de Sol, Castellbell ha programat una sèrie d’activitats pels dies 17 i 19 de Febrer, les dates claus per veure l’espectacle. Per escalfar motors, des del Mas del Puig s’ha realitzat una xerrada per descobrir les interioritats del fenomen. Jordi Piñero, historiador, explica que sembla que es tracti d’una llum que entra en un temple.

Un dels objectius per part de l’Ajuntament és que es converteixi en un atractiu i un pol d’interès turístic per al territori. Les vistes des del municipi i, concretament des del nucli del Vilar. L’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia afirma que aquest fet indica la connectivitat que hi ha entre el poble i la muntanya.

Coincidint amb el cap de setmana, s’organitzarà un acte divulgatiu a la plaça de l’església de Santa Maria en què hi haurà un acompanyament musical, un tast de formatges i embotits amb maridatge que comptarà amb l’organització de l’entitat gastronòmica Ceps i Manduca la col·laboració de la DO Pla de Bages.