El farmacèutic de Sallent, J.M. Guerrero defensa que les farmàcies de Sallent són de guàrdia i no de 24 hores

298

Fa uns dies en un grup de facebook de Sallent, “tu no ets de Sallent”, es va carregar contra una farmàcia del poble perquè, segons sembla, no estaven al local en el moment de la guàrdia. 

Una de les farmàcies de Sallent, explica que les farmàcies del poble són farmàcies que fan guàrdies, que no és el mateix que ser una farmàcia de 24h. Això significa que “no hi ha l’obligació que hi hagi algú en el moment de la guàrdia”. Tot això ens ho ha explicat el farmacèutic Josep Maria Guerrero.

Ell mateix també explica que els farmacèutics tenen el dret de tardar fins a 15 minuts en el moment que se’ls comunica la guàrdia fins a arribar al lloc. “Aquest és un error que fa molta gent, es pensa que és la nostra obligació estar allà, i no és així”. Per altra banda també deixa clar que “s’ha de deixar un paper donant facilitats a les persones perquè et puguin trucar en un telèfon i poder acudir a la guàrdia.

Medicaments

Ell mateix també explica que molta gent es pensa que els medicaments es poden retornar una vegada són comprats. Segons explica “hi ha una normativa estatal que diu que no hi ha cap medicament que es pugui tornar un cop ha sortit del circuit sanitari perquè ningú en pot garantir la correcta conservació”. Deixa clar que és per “un tema de salut”.

Finalment assegura que si el medicament ha caducat, es pot portar per destruir-lo, que això se’n diu el punt Sigre.

Podeu escoltar l’entrevista en aquest enllç.