El falcó pelegrí recupera una antiga àrea de cria que l’any passat havia perdut al Parc Natural de Montserrat

264

Ja són vuit els territoris amb parelles d’aquesta espècie dins del parc natural, a diferència del 2019 que en van ser set. El cens l’elabora el cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb personal del parc natural. Quant a l’envol de polls, de les vuit parelles adultes identificades, s’ha pogut verificar que tres han tirat endavant un total de sis polls, dos més que l’any passat. L’ornitòleg Marc Illa explica la importància del territori de Montserrat per aquesta espècie:

D’altra banda, el cens també ha localitzat una parella d’àliga cuabarrada, com en els anys anteriors.

El falcó pelegrí es present per tot el massís, tant a sectors del vessant sud de la muntanya com també a la cara nord, amb una repartició pràcticament igual de quatre parelles per vessant. L’ornitòleg Marc Illa ha fet una petita descripció sobre com és aquesta espècie d’animal:

Pel que fa a la parella d’àliga cuabarrada, tot i constatar un comportament reproductor amb còpules i arranjament de nius, la parella no va arribar a fer posta. A més, aquest any s’ha confirmat que hi ha hagut un relleu en el mascle d’aquesta parella, amb la presència d’un individu nou que ha substituït l’anterior, que era un animal força vell i que feia molts anys que estava instal·lat en el territori.

Finalment, pel que fa a l’aufrany, és el segon any consecutiu en què no es detecta la presència d’aquesta espècie al massís, després d’uns anys seguits de la presència d’una parella i de reproducció confirmada.