El documental “L’estació, el meu barri” ja es pot veure per YouTube

183
Barri de l'Estació de Sallent
Barri de l'Estació de Sallent

El documental ‘L’Estació, el meu barri’, va ser un documental que va néixer amb la idea de transmetre i conservar la història d’aquest desaparegut barri de Sallent. Els veïns van haver d’abandonar per la inconsistència del sòl, una història que ja es pot veure per YouTube.

El documental es va poder tirar endavant a través d’un Verkami que va assolir l’objectiu de 3.500 euros, inclús els va superar i va arribar als 3.585 amb 88 mecenes. Ara, el director del documental, José Carlos Rodríguez explica que “tard o d’hora havia d’acabar a les xarxes. A més si pot servir per recordar els millors moments del barri ja haurà valgut la pena”. El mateix Rodríguez explica que “tenint en compte els moments excepcionals que estem passant era necessari compartir-ho per ajudar a fer un bon confinament de tots i totes”

La desaparició del barri de l’Estació

Entre 2005 i 2010 més de 300 famílies es van veure obligades a abandonar les seves cases al barri de l’Estació de Sallent, construït l’any 1960. El motiu, la inestabilitat del terreny per filtracions d’aigua i dissolucions al subsòl, provocades per l’explotació minera anomenada Enrique que va haver-hi a la zona entre 1932 i 1975. Aquesta situació va ser un drama per moltes famílies, que van lluitar durant anys per aconseguir les indemnitzacions pertinents i assegurar-se un futur fora del barri.

Documental