El dimarts comença amb un canvi de temps

59

Iniciem el dimarts amb un cel força ennuvolat i sense molt de fred. Ens trobem a les portes d’un canvi de temps que avui ens portarà nuvolositat abundant, amb algunes tímides clarianes i precipitacions; no serà un dia passat per aigua, però sí que poden anar caient ruixats o plugims irregulars al llarg del matí i migdia, més probables al nord de la Catalunya Central. A partir del vespre i nit les pluges s’intensificaran a punts del Solsonès, amb acumulacions allí pròximes als 10 mm. A la resta entre 1 i 5 mm. Tot plegat, amb una temperatura que baixarà notablement i les màximes es quedaran entre els 15ºC i 18ºC. Cota de neu alta al voltant dels 2300 msnm.

Demà dimecres, jornada inestable. Matí ennuvolat arreu, fins i tot amb alguns ruixats dispersos febles, però de cara al migdia i sobretot durant la tarda, les pluges aniran guanyant terreny i intensitat i podran afectar qualsevol punt de la Catalunya Central. Acumulacions entre 5 i 10 mm i cota de neu que se situarà al voltant dels 2000 metres. Amb tot, la temperatura encara baixarà més, amb un vent de llevant moderat que accentuarà la sensació de fresca; màximes que difícilment passaran dels 15ºC.

De cara als pròxims dies, dijous no acabarà de fer net, amb pluges que podran ser una altra vegada força generals durant tot el dia i a partir de divendres sembla que tindríem més estones de sol i una temperatura que aniria pujant progressivament.