El debat electoral de Sallent marcat pels pactes i la futura residència

137


El debat es va veure marcat pels possibles pactes i la residència de Sallent. Tots els partits van posar sobre de la taula les seves propostes, que van provocar diferents enfrontaments entre ells.

L’Espai Cultural Fàbrica Vella es va quedar sense cap butaca lliure per escoltar els alcaldables de Sallent. Van sortir temes sobre habitatge, serveis socials, cultura, debat nacional entre d’altres. Una primera part que va transcórrer sense tensions. A mig debat, però, els candidats de Fem Poble es van canviar i Fina Soler va donar pas a Guillem Cabra. Durant la segona part l’actual alcalde de Sallent, David Saldoni i Guillem Cabra van protagonitzar un enfrontament sobre la possible futura ubicació de l’envelat. Durant la reunió on se’ls hi va exposar a les entitats canviar-lo de lloc, Cabra va assegurar que els veïns no estaven d’acord amb el canvi i l’alcalde va replicar explicant que els veïns sí que ho veien amb bons ulls. Un cop Saldoni va afirmar-ho Cabra el va acusar de mentider, unes acusacions que una part del públic va respondre amb aplaudiments.

David Saldoni durant el debat també va explicar tots els projectes que l’equip de govern havia impulsat. Equipaments com l’Espai Cultural Fàbrica Vella, el Viver d’empreses, els projectes com Turn On, “dinars acompanyats”, entre d’altres es van exposar a sobre de la taula.

Oriol Ribalta d’Esquerra Republicana, va deixar clar que eren la força que estava al mig dels dos partits contraris i que per tant eren l’única força que podia, segons ells, “abraçar” tots els partits i donar sortida a les diferents propostes que es portessin a debat. Esquerra no es va posicionar favorablement amb cap partit i tampoc va tancar la porta a cap per un possible pacte.

Finalment, va ser el torn de les preguntes que el públic havia fet arribar, on van sortir temes com els botellons que es fan durant el carnaval, el preu dels enterraments i si els joves tindrien més activitats. El debat va concloure amb el minut d’or per a cada candidat.