El cros escolar de Santpedor es consolida com el més important del Bages fora de Manresa

215

L’entorn de la Serreta serà escenari aquest diumenge del 19è Cros Escolar de Santpedor. Enguany s’espera una participació d’entre 650 i 700 nens i nenes, als quals cal afegir els adults que es sumin a la 13ena Cursa Llampec. Així ho ha explicat el coordinador dels crossos del Consell Esportiu del Bages -entitat organitzadora de l’esdeveniment en col·laboració amb l’ajuntament-, Ferran Tarazona, qui ha recalcat que amb aquestes xifres “Santpedor es consolida com el cros amb més participació si exceptuem el de Manresa, on es reuneixen més de mil infants”.

Les categories en què correran els petits van des dels “minis”, única categoria mixta, amb infants nascuts l’any 2012, fins als cadets -de l’any 200/2001-, passant pels infantils, alevins, benjamins i pre-benjamins. Començaran a les 10h els més grans i està previst acabar pels volts de les 13h, en què tindrà lloc la Curs Llampec, un cursa de 200 metres oberta a tothom; i més tard la cursa popular, també oberta a totes les edats però un xic més llarga, de dos quilòmetres. Pel final quedarà l’entrega de premis.

Enguany, però, el cros santpedorenc no serà, com és habitual, la cloenda de la temporada de crossos -que comença a la tardor per un total de 14 curses- sinó que serà el penúltim, degut a un canvi de programa ocasionat per les celebracions de carnaval del poble.

Entrevista a Ferran Tarazona, coordinador dels crossos escolars del Consell Esportiu del Bages: