Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El cribratge massiu amb automostra arrenca amb èxit a l’Àrea Bàsica de Salut d’Artés

La novetat d’aquesta campanya és que són els mateixos ciutadans els qui es fan el frotis nasal i després s’envien les proves al laboratori.  

Salut ha decidit iniciar la campanya a Artés, que inclou una població de referència superior a les 11.000 persones, ja que també dona servei als pobles del voltant, alguns dels Moianès. Escoltem Imma Cervós, subdirectora de l’Agència de Salut Pública a la Catalunya Central. 

A tot això, la novetat d’aquest cribratge és que són els mateixos veïns qui duen a terme la prova. Un cop arriben a la carpa situada a l’exterior del CAP d’Artés, recullen una bossa que conté un escovilló i el tub per dipositar la mostra. Aleshores, tenen l’opció de fer-se el frotis allà mateix o bé a casa i portar-lo més tard. De fet, a la bossa hi ha unes instruccions clares i precises sobre com fer l’automostra. La directora del SAP Bages – Berguedà de l’Institut Català de la Salut, Elisabet Descals, explica el procediment.  

Els mateixos veïns d’Artés es mostraven tranquils a l’hora de fer-se la prova. Una de les participants, la Judit Barea, explica perquè va decidir anar-hi. 

Finalment, els participants podran consultar el resultat de la PCR a l’aplicació de ‘La Meva Salut’ entre 48 i 72 hores després de la recollida de cada mostra. Si el resultat és positiu, el Servei de Vigilància Epidemiològica contactarà directament amb el pacient per comunicar-li les mesures d’aïllament.