Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. 29 de gener del 2021. (Horitzontal)

A les portes de Setmana Santa, el coronavirus no remet al Bages, on es manté la tendència a l’alça de les xifres per quarta setmana consecutiva. A la capital, Manresa, del risc de rebrot s’ha enfilat fins als 389 punts, 200 més que la mitjana catalana que és de 198. És la segona ciutat de més de 50.000 habitants que té el risc de rebrot més alt de tot Catalunya, per sota de Mollet del Vallès que té 460 punts. La velocitat de transmissió del virus, la famosa R, és d‘1,21. Una xifra que situa Manresa com la sisena ciutat de Catalunya amb una velocitat de contagi més elevada. La llista l’encapçala també Mollet del Vallès.

Al conjunt de la comarca, el risc de rebrot és de 312 punts, sent la quinzena comarca de Catalunya amb les pitjors xifres. La velocitat de propagació del virus és d’1,03 amb 271 nous positius en la darrera setmana.