El consistori de Sant Fruitós aprova una moció de suport a la vaga de fam dels polítics empresonats

138
El consistori de Sant Fruitós aprova una moció de suport a la vaga de fam dels polítics empresonats. Fotografia: Marc Vila
El consistori de Sant Fruitós aprova una moció de suport a la vaga de fam dels polítics empresonats. Fotografia: Marc Vila

També es va aprovar en ple una moció per exigir al govern espanyol millores a les línies de Rodalies

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va celebrar l’últim ple municipal de l’any. En el transcurs del plenari es van aprovar dues mocions. Una de suport a la vaga de fam de Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn, i l’altre en relació al transport ferroviari de Rodalies.

El consistori santfruitosenc va donar llum verda a la moció de suport a la vaga de fam dels polítics empresonats, presentada per ERC, CiU i Gent fent Poble. Àdria Mazcuñan, d’ERC va llegir la moció. “Reiterem la nostra solidaritat amb aquesta vaga de fam que denuncia les traves que el Tribunal Constitucional està posant per endarrerir l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans. Aquesta acció pacífica no es fa contra ningú, sinó a favor de remoure consciències i voluntats”. La moció es va aprovar amb dues abstencions dels regidors del PSC.

Per altra banda, es va aprovar una moció per exigir al govern espanyol millores a les línies de Rodalies. En la moció es van lamentar els fets ocorreguts el passat 20 de novembre amb l’accident mortala la línia R4 de Rodalies. Mercè Casals de CiU, va ser la portaveu de la moció, presentada en aquest cas per tots els grups municipals de Sant Fruitós. “Exigim al govern de l’estat que faci efectiu el traspàs del servei de Rodalies al govern de Catalunya, per tal de poder prestar el servei de qualitat que la ciutadania mereix, i que millori urgentment la xarxa ferroviaria de Rodalies inclosa també la R4 i materialitzi totes les accions necessàries no efectuades fins al moment per ADIF”. La moció es va aprovar per unanimitat.

A més a més, en aquest ple de desembre es va aprovar el Pla d’Actuació de les Persones Grans del Bages, per unanimitat, amb l’adhesió al Pla comarcal aprovat pel Consell Comarcal del Bages. Les pròximes sessions plenàries es faran a la Sala Polivalent de la biblioteca municipal, fins que s’enllesteixi el canvi de sistema de climatització a la primera planta de la Casa de la Vila; una mesura provisional aprovada també en aquest últim ple, amb el vistiplau de tots els grups municipals.