El Consell Municipal d’Infància de Sant Fruitós proposa crear camins escolars pels infants

90

Els camins escolars segurs són itineraris marcats mitjançant la senyalització de les principals rutes d’accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu o en bicicleta. Això també fomenta una activitat física diària que ajuda a disminuir l’obesitat infantil i alhora potencia la seva autonomia personal.

El Consell Municipal d’Infància és qui ha demanat aquesta proposta. I des de l’Ajuntament, asseguren que la implantació d’aquestes rutes senyalitzades de casa a l’escola a Sant Fruitós de Bages “és força complexa degut a la organització territorial del municipi, disgregat en un nucli i quatre urbanitzacions”. Per aquest motiu, demanaran un recurs a la Diputació de Barcelona per tal que s’iniciï un estudi del territori per posteriorment implantar les mesures necessàries i treballar amb els diferents agents per implantar aquests camins.

D’altra banda, en el darrer Consell Municipal d’Infància que s’ha celebrat també va sorgir la proposta de crear camins esportius segurs perquè els infants es desplacin des de casa seva fins a les instal·lacions esportives del municipi.

Els camins escolars van néixer a la dècada dels anys 70 a diferents ciutats europees per tal de reduir els accidents en les zones properes a les escoles i mica a mica s’han anat implantant arreu del territori.