El Consell d’Infants presenta les primeres accions de respecte a la diversitat i al medi ambient treballades en la “Missió Convivència”

167
Segon plenari del Consell d'Infants comarcal a l'Auditori Convent de Sant Francesc de Santpedor FOTO:CONSELL COMARCAL
Segon plenari del Consell d'Infants comarcal a l'Auditori Convent de Sant Francesc de Santpedor FOTO:CONSELL COMARCAL

El segon plenari d’aquest òrgan participatiu compost per 150 infants de la comarca es va celebrar a Santpedor, on els nens i nenes van presentar els projectes treballats fins ara

L’auditori del Convent de Sant Francesc de Santpedor va ser l’escenari del segon plenari del Consell d’Infants del Bages. En aquesta trobada el centenar de nens i nenes de la comarca que hi van assistir van presentar les accions de la “Missió Convivència” que han estat treballant fins el moment als seus municipis. Han estat activitats relacionades amb la sensibilització respecte a la diversitat sexual i afectiva i a la cura del medi ambient.

La sessió es va iniciar realitzant un joc per tal de posar sobre la taula tot l’après fins ara en la Missió Convivència. Es tractava del Trivial de la Convivència, un joc cooperatiu on cada consell responia preguntes sobre els eixos de treball del projecte. Cada equip tenia representants de tots els pobles participants, generant una germanor comarcal a traves de la cooperació.

L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va fer la benvinguda al poble i el conseller d’Educació, Cultura, Esports i Comunicació del Consell Comarcal, Eloi Hernàndez, va presentar el projecte del Consell d’Infants i en va destacar la singularitat de la proposta d’enguany, innovadora i participativa, amb l’eix conductor del viatge espacial que està realitzant l’astronauta Valentina. Precisament la protagonista de la Missió Convivència va deixar un missatge d’agraïment per al Consell d’Infants i els va a animar a seguir participant de les activitats per aconseguir millorar la convivència en la nostra societat.

Finalment, les representants de cada Consell d’Infants van sortir a explicar el que havien fet fins al moment i els compromisos que agafaven a nivell de convivència com a part del projecte. Els representants de les administracions públiques presents al plenari van escoltar amb atenció interès les explicacions dels nens i nenes, que destacaven pel seu compromís i il·lusió en el projecte. La cloenda del plenari va anar a càrrec del President del Consell Comarcal, Agustí Comas.

El tercer i últim plenari serà la Jornada Final del Projecte, que serà a finals d’abril del 2019, i consistirà en una sessió dinamitzada del projecte Vincles per la Diversitat que s’ha realitzat a diferents municipis del Bages al llarg d’aquets últims dos anys des d’Inclusió Social del Consell Comarcal.