La Safety of Journalist Plataform, és un organisme del Consell d’Europa que vetlla per la seguretat dels periodistes i promou la llibertat de premsa. Ara, ha demanat explicacions al govern espanyol, arran d’una denúncia presentada als Mossos d’Esquadra pel mateix periodista després de rebre amenaces via Twitter mentre apareixia al Programa “Equipo de Investigación” de la Sexta. El mateix Xavier Rius ens explicava les amenaces rebudes. 

 

 

Rius és un periodista i escriptor especialitzat en els moviments d’extrema dreta, de fet no és la primera vegada que ha rebut amenaces relacionades amb la seva feina com a periodista.

 

 

Després de rebre el suport de diferents plataformes de periodistes a escala estatal ara, ha arribat el de la Safety of Journalist Plataform, Rius espera que el ressò serveixi perquè la denúncia no quedi arxivada a mig procés judicial. 

 

 

Xavier Rius és un periodista independent que col·labora amb diversos mitjans i també ha publicat diversos llibres relacionats amb els moviments d’extrema dreta. De fet, a principis del 2022 arribarà a les llibreries “Els Ultres són aquí” on analitza el pas de l’extrema dreta de Plataforma X Catalunya a Vox.