El consell d’alcaldes es reuneix amb la Generalitat per demanar millores en les infraestructures

126
Pla general del peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet.
Pla general del peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet.

El consell d’alcaldes del Bages demana l’abaratiment de la C-16, el desdoblament de la C-55 i millores en el transport públic cap a Barcelona. Ha sigut a través de reunions amb el departaments d’economia i territori de la Generalitat i una moció que va desgranar el president del consell, Eloi Hernández, al Plaça Gran de Ràdio Santpedor.

Les millores en les infraestructures són una reclamació històrica i que ja fa 10 anys, els alcaldes del Bages demanen a la Generalitat que es millorin les vies entre la comarca i Barcelona. En especial, Eloi Hernández ho va dividir en dos punts clau: les carreteres i el transport públic.

Millores a la C-55 i la C-16

La moció demana a la Generalitat un desdoblament a la C-55 a l’alçada de Castellgalí perquè és on s’acumulen més cotxes en les hores puntes. D’altra banda, també demana que la C-16 sigui gratuïta fins que no s’implanti el sistema de vinyetes.

El president del consell d’alcaldes, Eloi Hernández

Millores al transport públic

En quant al transport públic, el consell d’alcaldes demana més autobusos semidirectes cap a Barcelona i que el viatge en tren entre el Bages i la capital es redueixi.