Al Moianès, només Calders està connectat a la xarxa de distribució d’aigua potable. Els altres nou municipis de la comarca viuen de petits embassaments alimentats per rieres i sobretot de l’aigua que els arriba de pous i aqüífers. Sempre s’havien proveït de les seves pròpies reserves. Ara, però, no és així i el president del Consell Comarcal, Ramon Vilar, fa un crit d’alerta.

Mentre que Moià, l’Estany, Oló i Collsuspina tenen aigua, els municipis de Granera, Castellterçol, Castellcir o Sant Quirze tenen seriosos problemes d’abastiment. Des de fa mesos, alguns municipis han de rebre diàriament aigua potable de camions cisterna per garantir el subministrament. És el cas de Castellcir, un poble de 800 habitants, que a dia d’avui està rebent tres cisternes diàries de 28.000 litres que s’aboquen al dipòsit municipal.

La solució definitiva seria la connexió a la xarxa, però és una obra costosa i difícil tècnicament que pot trigar en arribar, i encara s’està en converses amb l’Agència Catalana de l’Aigua. 

A curt termini, la idea és intentar optimitzar al màxim els recursos hídrics de cada poble, per exemple, obrint nous pous. Una altra possibilitat que hi ha sobre la taula, i que s’hauria de discutir amb els municipis, és que part de l’aigua excedentària dels pobles del Moianès Nord pugui servir per abastar els municipis més perjudicats per la sequera al sud de la comarca.