El Consell Comarcal del Bages presenta al·legacions a la línia elèctrica que ha de donar servei a dos parcs eòlics

154
Veïns i els alcaldes d'Aguilar de Segarra i Rajadell a la zona on es projecten els dos parcs eòlics. ACN

ACN – El Consell Comarcal del Bages presenta al·legacions a la línia elèctrica que ha de donar servei a dos parcs eòlics. Per fer-ho s’ha elaborat un informe contrari per l’impacte ambiental que pot tenir. 

Ja fa gairebé un mes veïns i ajuntaments del Bages van dir que no a la tramitació dels dos parcs eòlics més grans de la comarca. Critiquen l’impacte paisatgístic dels 17 aerogeneradors projectats. El vicepresident del Consell Comarcal, Eloi Hernàndez, exigeix regulació i planificació d’aquests projectes.

Comarcal de l’Energia del Bages ha elaborat un informe contrari a una línia elèctrica que es considera que tindria un gran impacte ambiental. El document es farà arribar a la Ponència d’Energies Renovables de la Generalitat, que és l’òrgan que haurà de decidir si es dóna llum verda als parcs eòlics. De fet, Andreu Camiciottoli, president de l’ADF Amics del Bosc, alerta que aquest ainstal·lacions són un perill. 

La línia projectada donaria sortida a l’energia generada en aquests parcs eòlics i l’enviaria a la xarxa de transport d’energia elèctrica.