El Consell Comarcal crea una borsa d’habitatges buits per llogar-los a preus assequibles

136
Bloc de pisos.
Bloc de pisos.

El Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa una campanya per incrementar l’oferta de lloguer de pisos. Ho farà gestionant una Borsa d’Habitatges a preus per sota del mercat lliure. L’objectiu és ajudar a sectors de la població amb ingressos baixos a poder trobar un pis amb garanties.

Per fer-ho el Consell Comarcal vol tenir un llistat pisos amb lloguers assequibles per poder fomentar l’habitatge. És a dir, que els propietaris amb pisos buits els cedeixin a l’ens perquè els puguin oferir a preus assequibles. El conseller d’habitatge del consell, Enric Forcada, ha explicat a Ona Bages que el lloguer estarà per sota del mercat.

El conseller d’habitatge del Consell Comarcal, Enric Forcada

Actualment, al Bages hi ha 17.000 pisos buits. Per facilitar la feina, el Consell Comarcal ofereix als propietaris dels pisos la gestió i la tramitació gratuïta del contracte, a més de l’inventari i la selecció dels llogaters. En cas d’impagament, l’ens també portarà la defensa jurídica i la mediació entre les parts. 

En aquest marc, el Consell li ha posat de nom a la iniciativa “Tens un pis buit? Obre’m” i alguns dels pobles del Bages com Sant Fruitós s’hi han adherit, tot i que no és necessari per participar-hi. Ho ha explicat el propi Forcada.

Els propietaris interessats poden informar-se de tot plegat a l’oficina d’Habitatge a la Muralla Sant Domènec 24 de Manresa, al telèfon 93 693 03 61 o enviant un correu electrònic a habitatge@ccbages.cat.