El Concurs de Pintura Ràpida enceta la Fira de Sant Miquel de Santpedor

121
Fira de Sant Miquel a la Plaça Gran
Fira de Sant Miquel a la Plaça Gran

Amb l’arribada de la tardor arriba una de les cites més emblemàtiques del calendari santpedorenc, la Fira de Sant Miquel. El 17è Concurs de Pintura Ràpida va obrir els actes de la fira diumenge al matí. Antoni Mariscal, amb un quadre de Sant Francesc, es va endur el primer premi de 450 euros. Joan Calveras, amb un quadre de Santa Anna, i Entic Besora, amb una pintura de la Plaça Gran, es van endur respectivament el segon i tercer premi, de 300 euros cadascun.

All llarg de tota la setmana hi haurà més actes. Avui s’inaugura l’exposició ‘Refugiats per què?’ a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas, que es podrà visitar fins el proper 8 d’octubre. Demà serà el torn pel taller de conserves al Born. Dimecres la xerrada ‘Desconnecta’t’ sobre economia social; i moltes més activitats, la majoria d’elles concentrades al cap de setmana, que podeu consultar al Programa de la Fira de Sant Miquel.

L’epicentre de la fira serà al cap de setmana, amb les tradicionals parades de productes de proximitat i ecològic escampades pel nucli antic, els músics de carrer,  la trobada gegantera, el correfoc amb els Bous de Foc, i el concert de fira amb Dalton Bang i els finalistes del Concurs de Música Jove. A destacar també la segona edició de l’Escac i Tast, la ruta gastronòmica de tapes pels bars del nucli antic tot combinada amb partides d’escacs, que enguany redobla l’aposta per les tapes de qualitat i de proximitat. Ho explica un dels organitzadors, Daniel Rived:

 

L’origen de la Fira de Sant Miquel es remunta a finals del segle XII, quan el rei Alfons i concedeix la carta de població amb franqueses a la vila de Santpedor. Durant l’edat mitjana la fira es consolida con una de les més importants de la Catalunya interior, i al llarg dels anys, es va adaptant a les circumstàncies de cada període històric: fira artesanal, fira ramadera, etc. Des de l’any 1991 s’aposta, any rere any, pels productes naturals i ecològics.