El comerç sallentí veu amb optimisme la tornada a la “nova normalitat”

90

Dins la situació excepcional que vivim, el comerç al poble de Sallent ha seguit funcionant amb les mesures de prevenció que s’han imposat des de l’inici. Josep Puig, president del Comerç Associat de Sallent, ha valorat als micròfons de La Central d’Ona Bages la situació del comerç sallentí des que es va activar l’estat d’alarma.

En aquest sentit, a Sallent tot ha funcionat prou bé tenint en compte que molts comerços no han pogut obrir fins ahir. Especialment en el sector de l’alimentació, amb els establiments oberts des del principi, la situació s’ha desenvolupat molt bé i les mesures adoptades han funcionat.

Josep Puig, president del Comerç Associat de Sallent

En aquest sentit, i des del primer dia, el Comerç Associat de Sallent ha proveït al sector de l’alimentació de viseres protectores i pantalles de metacrilat. Un material que ha estat proporcionat conjuntament amb l’Ajuntament de Sallent.

Precisament l’Ajuntament ha destinat una partida pressupostària per ajudar el comerç, i també a autònoms i empreses. Josep Puig, també ha explicat que el contacte entre les associacions comercials de cada municipi és constant. També amb l’Agrupament de Botiguers de Catalunya, entitat la qual ha donat informació diària per guiar als comerços de cada municipi.

Finalment i pel que fa al futur del comerç, Puig s’ha mostrat optimista.

Josep Puig, president del Comerç Associat de Sallent

Pel que fa a casos més concrets, com són els bars amb terrassa que des de dilluns poden obrir en aquesta fase 1, a La Central hem parlat amb Dani Aguilar, propietari del bar de les piscines de Sallent. Aguilar va obrir dilluns per primera vegada i ho valora com una jornada de molt col·lapse.

Dani Aguilar, propietari Bar de les piscines de Sallent

En el seu cas, s’han vist obligats a posar més taules però això no ha estat un problema perquè disposen de força terreny i més quan les piscines encara no estan obertes. El primer dia doncs va ser una mica més descontrolat, sobretot perquè hi havia clients que no respectaven les distàncies de seguretat.

D’entre les mesures que vol adoptar el bar en el futur, es troba la reducció de la carta de productes, per bé que amb la piscina encara tancada, l’afluència de gent serà molt menor.