El passat 25 de juny es va lliurar el XI Premi Europeu de Prevenció de Residus en una ceremonia virtual que va reconèixer dues activitats catalanes. El Premi Especial del Jurat ha estat lliurat al Col·legi Sant Josep de Navàs, mentre que la Fundació Espigoladors (Prat de Llobregat) va ser finalista de la Categoria Associacions.

El guardó que s’ha endut el Col·legi navassenc és a raó de la campanya ‘Repensem i celebrem un Nadal més sostenible‘. Una iniciativa elaborada per sis escoles de Catalunya, Finlàndia, Itàlia, França, Romania i BulgÀria. L’objectiu és fomentar un Nadal més sostenible en el marc del programa Desenvolupament Sostenible 2030. La idea de la campanya era crear un objecte nadalenc i compartir les idees i resultats amb un vídeo comú en el qual hi apareixia follet que es passejava per cada escola explicant com celebrar un Nadal sense residus.

A banda dels dos premiats esmentats, a Catalunya també es van seleccionar tres candidats més com a nominats: l’empresa KH Lloreda, al Ceip Artur Martorell de Badalona, i l’Institut Català de la Salut de Castelldefels.

Aquest premi s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Amb aquesta iniciativa, Europa vol assentar les bases perquè els diferents països del continent desenvolupin actuacions per a conscienciar la ciutadania a l’hora de generar menys residus. Enguany, la XII Setmana Europea de la Prevenció de Residus es celebrarà del 21 al 29 de novembre i tindrà com a focus els residus invisibles.