El Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages serà l’entitat encarregada de gestionar les visites a les pintures rupestres

127
Fotografia: Aj. de Sant Fruitós de Bages
Fotografia: Aj. de Sant Fruitós de Bages

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ja ha decidit quina serà l’entitat encarregada de gestionar les visites a les pintures rupestres descobertes a Les Brucardes, el Col·lectiu de Recerca Històrica del municipi.

Es tracta d’una entitat que segons l’alcalde del poble, Joan Carles Batanés, un cop hagi rebut la formació adequada es farà càrrec de gestionar les visites a les pintures rupestres descobertes a Les Brucardes. “Està clar que tindrem dos tipus de visitants, el de casa que no hi entén, i el que ve de fora que es dedica a resseguir tots aquests punts de l’estat de pintures rupestres. La forma de conduir-ho ens va semblar que era a través d’una entitat del poble, el Col·lectiu de Recerca Històrica. Formarem aquesta gent, que són una entitat sense ànim de lucre. Així tindran les claus per poder obrir, acompanyar i explicar”.

El conjunt pictòric va ser descobert per un escalador, ara fa 2 anys, i durant tot aquest temps l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha mantingut la discreció per preservar-les i per garantir la seva integritat. “Es tracta d’unes pintures d’entre 4.000 i 5.000 anys, per tant tindrà una repercussió suposo, a nivell de coneixement de la història del nostre país per dir-ho així, d’una forma important. Crec que hem procedit adequadament, amb silenci i rigor”, afegeix Batanés.

S’espera que les pintures, declarades Bé Cultural d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya, atreguin a estudiosos d’arreu de Catalunya i de l’estat.