El Cobert de la Màquina de Batre i el seu entorn competirà a un dels premis més importants dins el món de l’arquitectura

208
Imatge de la plaça Onze de Setembre i del Cobert de la Màquina de Batre
Imatge de la plaça Onze de Setembre i del Cobert de la Màquina de Batre

El Cobert de la Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages i la zona del seu entorn, la Plaça Onze de Setembre, és un dels projectes finalistes als premis World Architecture Festival. Aquests estan considerats els guardons d’arquitectura més rellevants a nivell mundial. Ho farà en l’apartat Landscape dins la categoria Urban

En aquesta edició Joan Roig, del despatx d’arquitectes Batlleiroig, autors del projecte de la Plaça Onze de Setembre, formarà part del jurat dels premis. L’elecció ha estat fruit del reconeixement a la seva trajectòria i amb motiu del premi Landscape of the Year 2018. El guardó se li va atorgar pel projecte del Camí-Mirador de les antigues Guixeres d’Igualada. 

A part de Sant Fruitós, també competiran l’edifici d’oficines The Ó Building, a Gran Via, i l’edifici d’oficines Parc Glòries al 22@ de Barcelona. Les dues construccions s’inclouen dins l’apartat Completed Building, a la categoria Office.

En aquests premis, que es lliuraran el proper mes de desembre a Amsterdam, hi competeixen prop de 535 projectes de 70 països.