El Club Atlètic Manresa busca un lloc entre els vuit millors clubs femenins de l’Estat

243

L’equip femení del Club Atlètic Manresa afrontarà dissabte un dels compromisos més importants de la seva dilatada història. Ho farà a les Pistes d’Atletisme Rio Esgueva, a Valladolid, on buscarà la plaça d’accés a la gran final de la Liga Iberdrola d’atletisme de clubs femenins de Divisió d’Honor, que es viurà el proper diumenge 13 de juny a la Nucía (Alacant). Allà s’hi reuniran els vuit millors clubs estatals femenins d’aquest 2021 i el club manresà no vol quedar al marge.

El repte és “agosarat, però alhora realista i possible”, segons expliquen des del club. L’excel·lent resultat de la primera jornada disputada a Manresa fa que s’arribi a aquesta segona jornada amb possibilitats i opcions d’assolir la classificació. A Valladolid, l’Avinent Manresa es trobarà amb la formació basca de l’Atletico San Sebastian (a priori, l’equip favorit), la Universitat Leon Sprint Atlètic i el Club Atlètic Valladolid.

Fins a la capital castellana es desplaçaran 33 atletes. En aquesta jornada, no es podrà disposar de la participació de la marxadora internacional Mar Juárez que es trobarà a disputant el Campionat d’Europa per seleccions, on prendrà part en la prova dels 35 quilòmetres marxa. Tampoc es podrà comptar amb millor fondista manresana de la història com és la Meritxell Soler que, per motius professionals, no pots estar present. Així mateix seran baixa les llançadores Gemma Brisa (per motius professionals) i Alba Estévez (Lesió).

En cas d’assolir-se l’objectiu, es repetiria la presència en la gran final de Divisió d’Honor que es va viure a Castelló el 2017, on l’equip va ser vuitè. En el 2020, tot i la crisi sanitària i social, va ser el millor any esportiu en la història d’aquest equip, a l’estar present en les dues grans finals de la màxima categoria estatal de clubs, assolint la setena posició a València en la final del Campionat d’Espanya de clubs en pista coberta “Copa Iberdrola” i la setena posició en la Copa d’Espanya de clubs a l’aire lliure “Iberdrola Oro” disputada a l’Estadi Vallehermoso de Madrid.