El CLAM presenta una cartellera de pel·lícules més gran que mai

180
Presentació 15a edició del CLAM FOTO:CLAM
Presentació 15a edició del CLAM FOTO:CLAM

Enguany el CLAM farà un reconeixement al director Agustí Villaronga i dedicarà una taula rodona a la desigualtat de gènere en el cine

El CLAM: Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya que tindrà lloc a finals de mes i principis de maig, projectarà aquest any més de 50 pel·lícules de 20 països diferents. Després de fer un pas endavant l’any passat amb el canvi de nom i l’augment de seus pel festival, enguany és ja la 15a edició i el el CLAM augmenta el nombre de pel·lícules que es podran veure. Fins a 50, de 20 països diferents, un 20% més que l’any passat. Així ho van anunciar ahir a Manresa en la presentació oficial del festival els organitzadors, que van anunciar també un reconeixement especial per Agustí Villaronga, director de films com Pa Negre. En aquesta edició, a més, es vol posar l’accent en la desigualtat de gènere. Una problemàtica que s’abordarà en la taula rodona que portarà per nom ‘Invisibles’, es farà el 5 de maig, i que comptarà amb les actrius Mireia Ros i Nausicaa Bonnín; Giovanna Ribes (directora i guionista), i Yolanda Olmos (directora i responsable de l’Associació Dones Visuals). N’ha parlat el director del CLAM, Serafí Valecillos:

Altres novetats són el premi per a films on participen persones amb disCapacitat intel·lectual, gràcies a un conveni amb AMPANS, o la primera plataforma de comunicació immersiva en temps real, denominada Telepport.

El CLAM: Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya començarà el 26 d’abril i s’allargarà fins al 6 de maig. 10 dies  en què es projectaran pel·lícules, es faran actes i esdeveniments de forma repartida entre les tres seus del festival. Les dues fixes que són Manresa i Navarcles, més la itinerant, que canvia cada any, i que aquest serà a Avinyó.