El cicle ‘Música i Romànic’ dels Amics de l’Art Romànic del Bages arrencarà al Monestir de Sant Benet de Bages

236
Monestir de Sant Benet de Bages. Fotografia: Patrimoni Cultural GENCAT

El cicle ‘Música i Romànic’ d’enguany preveu quatre espectacles

La desena edició del cicle ‘Música i Romànic’, organitzat pels Amics de l’Art Romànic del Bages, ha escollit enguany el Monestir de Sant Benet com un dels escenaris de l’esdeveniment.

El monestir santfruitosenc serà la seu del primer dels esdeveniments, el dissabte 27 d’abril a les 8 del vespre, amb l’espectacle poètic musical ‘Sons del castell’, on es resseguirà la història mil·lenària del castell de Penyafort al Penedès. Un reflex de la història del país i un recorregut cronològic musical, des de les cançons medievals de trobadors i dels àrabs, fins a les orquestrines del segle XX. Prèviament el concert es farà una breu visita guiada al monestir. Josep Llobet, president dels Amics de l’Art Romànic del Bages, ha explicat a Ona Bages en que consistirà l’espectacle de Sant Benet i també el cicle. “L’espectacle ‘Sons del castell’ està basat en el castell de Penyafort, és a dir, es va fer i escriure pensant en aquest castell del Penedès. El que passa que va quedar molt bé i l’estan potenciant. Pel que fa el cicle, sempre ens interessa posar un escenari potent, com aquest cas és Sant Benet. Els altres, el que busquem són llocs espectaculars i que siguin per anar bé desconeguts”.

La resta dels concerts seran a l’església de Santa Fe de Valldeperes, el 12 de maig, al terme municipal de Navàs, però si accedeix per la carretera de Cardona. El següent serà a Sant Esteve i Sant Sebastià de Sallent, el 2 de juny, i, el cicle clourà a Sant Miquel de Castelltallat el dissabte 15 de juny. En aquest últim dia, l’entitat assolirà el seu desè aniversari de concerts i per celebrar l’efemèride oferirà la possibilitat de quedar-se a sopar i de fer una visita guiada a l’observatori de Castelltallat.